Aktuellt

Karina Jarrett och Zete Lundin
Broderier och emaljerade metaller
Konst och hälsa i samarbete med Lidingö Ortopedmedicinska Team AB. Utställningen pågår 19 april – 19 augusti.
Öppet Månd – torsd 7.30-18.45, Fred 7.30 – 16.30

Eeva Linder ställer ut på Galleri Cupido i Gamla stan, Stockholm. 20 -27 mars. vernissage 20 mars kl. 14-18.
https://www.gallericupido.se/

Karina Jarrett ställer ut på Galleri Elfva, 1 – 10 mars.
Mer information hittar du på https://www.elfva11.com/

Nu tar vi en paus och önskar God Jul och gott nytt år till alla som följer oss och våra projekt.

Luleå konstbiennal

Curatorial Threads – Connecting situated knowledges in the face of extraction

Deltagandet i Luleå konstbiennal.
Karina blev bjuden att presentera projektet Handarbetscaféerna i Transformation Symposiet 22 ordnat av Luleås Tekniska Högskola och vetenskapsrådet. I broderiet nedan har deltagarna blivit inbjudna att brodera med färg. Nya former broderades i bilden. De syns som små stygn i färg.

Samkapande av broderi Karina Jarrett 22/23
Karina Jarrett 2022/23

Du kan läsa mer här eller ladda ner PDFn nedan.

Det var en mycket välordnat evenemang med många intressanta föreläsningar om aktuella frågor kring miljö och klimat och dess plats i forskningen. ”Syftet med årets symposium är att öppna för en dialog om den konstnärliga forskningens roll i samhällsomställningen. Hur kan vi utveckla fruktbara samarbeten, metoder och teorier för att möta de utmaningar som framtiden ställer oss inför? Hur kan vi undersöka, gestalta och forma framtiden med konstnärliga medel?” ur Transformations 22s syfte.

Det var inte syftet att vi skulle ha en blogg på den här sidan, men det kommer in ett och annat som kan vara värt att delas med er.

Malmberget är en tätort Gällivare kommun. Från början kallades orten för Gällivares Malmberg. Orten präglas av malmbrytning.

Publicerad av Malmnålarna

Malmnålarna® Samhällsomvandling pågår med nål och tråd är ett pågående dokumentationsprojekt. Vi finns geografiskt i norra Lappland och träffas en gång i månaden. Vi arbetar i projektform och arbetar fritt med broderi. Malmnålarna®Societal transformation is ongoing with needle and thread© is a ongoing documentation project. We are located geographically in Northern Lapland.